Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Citroën’de airbag krizi: Binlerce araç trafikten çekildi

Japon üretici Takata’nın hava yastıklarındaki üretim hatası sebebiyle dünya genelinde büyük bir krize neden olan sorun, şimdi de İsviçre’de on binden fazla Citroën aracını etkiledi. Citroën tarafından yapılan açıklamada, söz konusu hava yastıklarının …

Fed Başkanı Powell’dan enflasyon uyarısı: Trump’ın faiz indirimi baskısı sürüyor!

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi’nde yaptığı sunumda, tarifelerin enflasyon ve ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratabileceğini belirtti. Para politikasında yeni adımlar için daha fazla veri bekleniyor.

EUR/TRY paritesi yükseliş trendini sürdürüyor

Orta Doğu’daki gerilim, fiyatlamalardaki dengesizlikleri artırıyor

İş dünyasından Schengen isyanı: Sıkıldık artık

DEİK/Türkiye-Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türk iş insanları, Türk profesyonelleri ve öğrenciler başta olmak üzere Schengen vize süreçlerine yönelik problemlerle ilgili bir açıklama yaptı. Yalçındağ, “TÜRKİYE-AB …

Tıp ve zırh seramiğiyle Kütahya’ya tersine göç

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), kentin uzun vadeli sürdürülebilir ekonomik geleceğine yönelik stratejik politikalar ve proje önerilerini içeren Kütahya Kalkınma Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.

Kirazdaki rekolte kaybı vişnede de bekleniyor

Kiraz ve vişne üretiminde Türkiye’nin önde gelen kentlerinden Afyonkarahisar’da, zirai don nedeniyle rekolte kaybı yüzde 90’ı aştı. Kiraz ağaçlarında en fazla 5 meyvenin bulunduğu, vişnede de benzer durumun yaşanmasının öngörüldüğü kentte, ürün yetersizliğinden üreticiden alım yapan kooperatiflerin çoğu henüz açılmadı.