Hazine ve Maliye Bakanlığı, 500 Bin Mükellefi Taradı ve 40 Binini Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 40 Bin Mükellefi Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), 2024 yılı hesap dönemine ilişkin 500 bin mükellefi taradı ve 2,9 trilyon lira ticaret hacmine sahip 40 binini riskli buldu.

VDK’nin Risk Analiz Merkezi tarafından gerçekleştirilen analiz çalışmasında, vergisel risk unsurları dikkate alınarak 500 bin mükellef incelendi. Yapılan çalışmada, 40 bin mükellefin riskli grup içerisinde yer aldığı ve yıllık ticaret hacminin 2,9 trilyon lira olduğu tespit edildi.

Mükelleflerin risk puanları ve gönüllü uyum düzeylerine göre uygulanacak denetim türleri çeşitlendirilecek. Yüksek risk taşıyan mükelleflerde daha kapsamlı “aramalı inceleme” yöntemleri kullanılırken, düşük riskli mükelleflerde ise izaha davet, sınırlı inceleme veya gönüllü uyum gibi esnek yaklaşımlar tercih edilecek.

Yeni başlatılan Beyanname Gözetim Programı ise riskli ancak uyum potansiyeli taşıyan mükelleflere odaklanacak. Bu program sayesinde mükellefler beyan öncesinde uyarılar alarak daha dikkatli beyanda bulunmaları sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ileri analiz teknikleri ve saha denetimlerinin vergi uyumunu artırmayı hedeflediğini belirtti. Tüm mükellefleri vergiye gönüllü uyum sürecine katılmaya çağıran Bakan Şimşek, riskli grupta yer alan mükellefleri izaha beklediklerini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Deniz Çiçek Palabıyık – Ekonomi

Related Posts

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

‘VakıfBank’ta güçlü büyüme devam edecek’

VakıfBank’ın 71. Olağan Genel Kurul toplantısı, 24 Nisan 2025 tarihinde İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019 yılından bu yana Genel Müdürlük koltuğunda bulunan Abdi Serdar Üstünsalih’in görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir